V torek, 12. 9. 2023, smo se z učenci 7. in 8. razreda, ki obiskujejo izbirne predmete šport in turistična vzgoja, s kolesi odpeljali v Kostanjevico na Krki. Pred odhodom smo se pogovorili o ustrezni opremi kolesa in kolesarjev ter varni vožnji v večji skupini.

Prvi postanek smo naredili na parkirišču za avtodome. Ker so tudi nekateri naši učenci potovali z avtodomi, se je razvil zanimiv pogovor o prednostih in slabostih takega načina potovanja. 

Sledila je vožnja po otoku, učenci 8. razreda so se odpeljali do Kostanjeviške jame, učenci 7. razreda pa so se ustavili pri TIC-u. Izvedeli smo veliko zanimivosti o delu, nalogah ter pomenu centra, sledil je ogled filmčka o lepotah Kostanjevice na Krki. TIC ima tudi bogato ponudbo spominkov, med njimi smo opazili tudi naša »podboški cegu« in »fožolovko«.

Po kratkem počitku pri sladoledarju nas je čakala še predstavitev Centra La Vie. Ogledali smo si fitnes in se pogovarjali o pomenu zdravega načina življenja, ki zajema gibanje, zdravo prehrano in dovolj počitka. Popeljali so nas v spa, kjer so na voljo tri vrste savn ter prostor za počitek. Center ima tudi veliko večnamensko dvorano, v kateri pripravljajo različne dogodke.

Po kratkem počitku na terasi smo se odpeljali nazaj proti Podbočju.

Zapisala Suzana Čuš in Branko Strgar

Dostopnost